ב”ה

התבלין הבריא

הכורכום שימש למטרות רפואה, כמזון וכתבלין במשך מאות שנים, מקורו של הכורכום בהודו ובדרום מזרח אסיה, וכיום הוא נפוץ בארצות רבות נוספות, הכורכום משמש במזון כתבלין הנותן צבע (צבע מאכל טבעי) וטעם לתבשילים, נעשה בו גם שימוש רב ברפואת האיו-רוודה ההודית וברפואה הסינית המסורתית. בשנים האחרונות עוררו השפעותיו של הכורכום כנוגד חמצון, נוגד דלקת ואף נוגד סרטן, עניין רב בעולם המערבי, בעקבות מחקרים רפואיים רחבי היקף שנעשו על השפעותיו של הכורכום.

הכורכום משפיע בכמה מישורים ומסייע לשיפור של תפקודים רבים בגוף, 

הוא מוריד ומאזן רמות של סוכר בדם וכן מאזן רמות של כולסטרול. מהווה נוגד דלקת יעיל, הוא אנטי בקטריאלי וכן אנטי פטרייתי. תומך ביעילות במערכת כלי הדם והלב, מטהר ומנקה את הדם ומשפר זרימת דם. מהווה נוגד חמצון ומגן על רקמות מפני נזקים של רדיקלים חופשיים. יעיל לטיפול בבעיות עור, עוצר דימומים כיוון שהוא מכווץ וכן מסייע לריפוי פצעים חיצוניים, שריטות וחתכים. מגן על העיניים מפני התפתחות מחלות, מטפל בהפרעות ראייה. משפר פעילות מטבולית ומשפר את תפקודי מערכת העיכול, הוא מסייע לפעילות הכבד וכן מגביר ומשפר הפרשת מיצי מרה ויעיל לטיפול באולקוס ובגזים. משפר תפקוד של מערכת העצבים, יעיל כמחזק זיכרון, ומאט התקדמות של מחלת אלצהיימר.

עם תבלין הכורכום מומלץ לשלב פלפל שחור שמכפיל את יעילות הספיגה.

הכורכום ידוע כנוגד דלקות בעיקר בדלקות פרקים, הוא עושה פלאים לכאבי ברכיים, גב, כתפיים וכו’.

טיפ לבישול בריא: אם תרצו להכין מאכל מעניין, הוסיפו לאורז קצת כורכום ותקבלו אורז צהוב, (אפשר גם להוסיף לחלק מהאורז מיץ סלק ותקבלו אורז אדום) 

לטיפול רפואי מומלץ לקחת את הכורכום עם ביופרין או פיפרין (החומר הפעיל של פלפל שחור) בכדורים כתוסף תזונה.